Persimmon Tree Residence


PLUSEN worked in collaboration with CDC Architecture to transform this corner lot to a newly constructed home and inviting landscape that appears as if it were from another time and place.

Leading to the arrival court, a gravel drive meanders through the property and continues to the classic porte-cochère.  A formal cocktail terrace welcomes residents and guests to enter the peaceful setting of the outdoors from the dining room. This terrace includes a small pond and overlooks the expansive front lawn with its strokes of soft colors and plantings.  The rear terraces step out to a formal lawn with a beautiful bench positioned as the focal point.  An allée aligned with the front entrance creates the path to the pool terrace and pool house where there is plenty of informal space to cook, entertain, relax, and take in the natural surroundings.


Browse similar projects in 


Connect with Us

PLUSEN Landscape Architects, llc.
443.341.6116 -

We would love to work with you on your next project. Please fill out the form below and we'll get back to you as soon as possible!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form