The Mall in Columbia


PLUSEN created a space to live and play before entering one of the various restaurants off the new plaza.  The plaza compliments and adds to the dynamic New Lifestyle Area, a larger plaza a minute’s walk away, while maintaining its own personality.  Working with engineers, storm water management efforts were tastefully incorporated. Other characteristics that set this plaza apart are a festive paving pattern that allows for large planting areas, inviting rows of vegetation scaled to hug the pedestrian pathways, and ample consideration to the meaningful placement and design of bike racks and other functional design elements to enhance the pedestrian experience.


Browse similar projects in 


Connect with Us

PLUSEN Landscape Architects, llc.
443.341.6116 -

We would love to work with you on your next project. Please fill out the form below and we'll get back to you as soon as possible!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form